16 decembrie 2025
Contact
Reper News
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Reper NewsReper News
Font +/-Aa
Cautare
  • Categorii
    • Politică
    • Local
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 repernews.ro
Showbiz

Secretul lui Anna Lesko: Cozonacul perfect de Paște! Descoperă ingredientele vedetei și timpul ideal de dospire.

Radu Bălescu
Ultima actualizare: 14/04/2025 14:36
Radu Bălescu
Distribuie
anna lesko reteta speciala de cozonac pentru paste ce ingrediente foloseste vedeta si cat trebuie lasat la dospit 67fcf32082a10
Distribuie

Secretul lui Anna Lesko: Cozonacul perfect de Paște!

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Anna Lesko a împărtășit rețeta sa de cozonac, o combinație rafinată între aromele tradiționale și note fructate, ce rezultă într-un preparat spectaculos și gustos.

Ingrediente pentru cozonacul lui Anna Lesko

Cozonacul propus de Anna Lesko conține un amestec de nuci, vișine și gem de prune, completat de un topping aromatizat cu miere și scorțișoară.

Ingredientele pentru aluat sunt următoarele:

  • 1 kg făină albă
  • 500 ml lapte cald
  • 7 gălbenușuri de ou
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 400 g zahăr (distribuit în întreaga rețetă)
  • 100 g unt
  • Coajă rasă de portocală și de lămâie
  • Esență de vanilie

Se amestecă făina cu drojdia, zahărul și puțin lapte și se lasă la dospit timp de 20 de minute. După ce compoziția a crescut, se adaugă restul ingredientelor lichide și se frământă aluatul până devine elastic. Se lasă la crescut într-un loc călduros, până când își dublează volumul. Acest timp de dospire este esențial pentru textura finală a cozonacului.

Prepararea cozonacului

Umplutura cozonacului este bogată în arome și texturi. Anna Lesko folosește următoarele ingrediente:

  • 500 g nuci măcinate
  • Zahăr după gust
  • 50 g cacao
  • Vișine în suc propriu
  • Gem de prune
  • Stafide
  • 7 albușuri bătute spumă, îndulcite cu restul de zahăr din rețetă

După ce aluatul a crescut suficient, acesta se întinde pe o suprafață plană și se umple cu compoziția pregătită. Cozonacul se rulează sau se împletește, în funcție de preferințe, și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru un aspect lucios și apetisant, se recomandă ungerea cozonacului cu un amestec de gălbenușuri, miere și scorțișoară, presărând deasupra nucă tocată.

Preparatul se coace timp de aproximativ 60 de minute, la o temperatură constantă de 180 de grade Celsius. Rezultatul este un cozonac cu crustă crocantă, miez pufos și o umplutură echilibrată între dulce și acrișor, datorită vișinelor și gemului de prune.

Distribuie acest articol
E-mail Copiază legătură Imprimare
Articolul precedent adrian ilie face praf un jucator de la u craiova are nevoie de butoane la lift 67fcf31331dca Adrian Ilie îl demontează pe un fotbalist de la „U” Craiova: „Îi trebuie butoane pentru lift”
Articolul următor cleopatra stratan fara machiaj si filtre de infrumusetare imagine rara cu artista m am trezit nu am avut niciodata complexe 67fcf3253ee6c Cleopatra Stratan, naturală și fără artificii. O captură rară a artistei: „M-am trezit. Nu am avut niciodată complexe”
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Kelemen Hunor: „De la începutul anului, ne așteptăm la o reducere a inflației”

Kelemen Hunor: „De la începutul anului, ne așteptăm la o reducere a inflației” Preşedintele UDMR,…

16/12/2025

Farul Constanța joacă luni ultima partidă acasă din acest sezon!

Farul Constanța joacă luni ultima partidă acasă din acest sezon Alb-albaștrii au nevoie de victorie…

16/12/2025

Nicuşor Dan: La întâlnirile cu judecătorii, toate perspectivele sunt binevenite. Am ascultat aceste opinii în privat de mult timp.

Nicuşor Dan: La întâlnirile cu judecătorii, toate perspectivele sunt binevenite Președintele Nicuşor Dan a declarat…

16/12/2025

Maria Corina Machado, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace 2025, a suferit o accidentare gravă în timpul evadării din Venezuela.

Maria Corina Machado, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace 2025, a suferit o accidentare gravă…

16/12/2025

Kelemen Hunor: E necesară o revizuire a legislației privind prescripția și completarea, pentru că situația e evident problematică.

Kelemen Hunor: Revizuirea legislației privind prescripția și completele este necesară Kelemen Hunor, președintele UDMR, a…

15/12/2025

S-ar putea să vă placă și

imagini noi din casa istorica a iuliei albu imbracata intr o rochie decupata vedeta a aratat zidurile scorojite si instalatia refacuta 6808a2f2b909a
Showbiz

Descoperiri surprinzătoare în locuința emblematică a Iuliei Albu: Cu o rochie elegantă, vedeta ne dezvăluie zidurile deteriorate și renovările recente!

Moderator Radu Bălescu
video record pentru un cantec din 1987 never gonna give you up al lui rick astley a fost ascultat de peste un miliard de ori pe spotify 684c6123ab266
Showbiz

Un Milion de Aplauze pentru un Hit Din ’87: „Never Gonna Give You Up” al lui Rick Astley A Depășit Un Miliard de Ascultări pe Spotify!

Moderator Radu Bălescu
reprosul pe care isabela i l face oanei roman fiica a dezvaluit tot iar vedeta s a aparat e un defect profesional la mine 682c8fe2c8613
Showbiz

Conflicte de Famile: Isabela își critică deschis mama, Oana Roman, care se apără spunând că „e o slăbiciune profesională”

Moderator Radu Bălescu
catalin dobrescu si a cerut iubita in casatorie cine e alina femeia care i a luat locul oanei radu si am spus da 6808b4ad91dfd
Showbiz

Cătălin Dobrescu a făcut pasul cel mare! Descoperă cine este Alina, aleasa inimii sale: „Și am spus «Da»”

Moderator Radu Bălescu
Reper News
Facebook Twitter Youtube
Site-ul nostru de știri îți pune la dispoziție cele mai recente informații și analize detaliate dintr-o gamă largă de domenii: politică, actualitate, economie, evenimente internaționale, lifestyle, sport și travel. Echipa noastră de jurnaliști monitorizează constant evoluțiile din întreaga lume, garantându-ți perspective echilibrate și obiective, pentru a te menține mereu bine informat.
Utile
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate
© 2025 repernews.ro
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?