26 octombrie 2025
Contact
Reper News
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Reper NewsReper News
Font +/-Aa
Cautare
  • Categorii
    • Politică
    • Local
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 repernews.ro
Showbiz

Secretul lui Anna Lesko: Cozonacul perfect de Paște! Descoperă ingredientele vedetei și timpul ideal de dospire.

Radu Bălescu
Ultima actualizare: 14/04/2025 14:36
Radu Bălescu
Distribuie
anna lesko reteta speciala de cozonac pentru paste ce ingrediente foloseste vedeta si cat trebuie lasat la dospit 67fcf32082a10
Distribuie

Secretul lui Anna Lesko: Cozonacul perfect de Paște!

Cu ocazia sărbătorilor Pascale, Anna Lesko a împărtășit rețeta sa de cozonac, o combinație rafinată între aromele tradiționale și note fructate, ce rezultă într-un preparat spectaculos și gustos.

Ingrediente pentru cozonacul lui Anna Lesko

Cozonacul propus de Anna Lesko conține un amestec de nuci, vișine și gem de prune, completat de un topping aromatizat cu miere și scorțișoară.

Ingredientele pentru aluat sunt următoarele:

  • 1 kg făină albă
  • 500 ml lapte cald
  • 7 gălbenușuri de ou
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 400 g zahăr (distribuit în întreaga rețetă)
  • 100 g unt
  • Coajă rasă de portocală și de lămâie
  • Esență de vanilie

Se amestecă făina cu drojdia, zahărul și puțin lapte și se lasă la dospit timp de 20 de minute. După ce compoziția a crescut, se adaugă restul ingredientelor lichide și se frământă aluatul până devine elastic. Se lasă la crescut într-un loc călduros, până când își dublează volumul. Acest timp de dospire este esențial pentru textura finală a cozonacului.

Prepararea cozonacului

Umplutura cozonacului este bogată în arome și texturi. Anna Lesko folosește următoarele ingrediente:

  • 500 g nuci măcinate
  • Zahăr după gust
  • 50 g cacao
  • Vișine în suc propriu
  • Gem de prune
  • Stafide
  • 7 albușuri bătute spumă, îndulcite cu restul de zahăr din rețetă

După ce aluatul a crescut suficient, acesta se întinde pe o suprafață plană și se umple cu compoziția pregătită. Cozonacul se rulează sau se împletește, în funcție de preferințe, și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pentru un aspect lucios și apetisant, se recomandă ungerea cozonacului cu un amestec de gălbenușuri, miere și scorțișoară, presărând deasupra nucă tocată.

Preparatul se coace timp de aproximativ 60 de minute, la o temperatură constantă de 180 de grade Celsius. Rezultatul este un cozonac cu crustă crocantă, miez pufos și o umplutură echilibrată între dulce și acrișor, datorită vișinelor și gemului de prune.

Distribuie acest articol
E-mail Copiază legătură Imprimare
Articolul precedent adrian ilie face praf un jucator de la u craiova are nevoie de butoane la lift 67fcf31331dca Adrian Ilie îl demontează pe un fotbalist de la „U” Craiova: „Îi trebuie butoane pentru lift”
Articolul următor cleopatra stratan fara machiaj si filtre de infrumusetare imagine rara cu artista m am trezit nu am avut niciodata complexe 67fcf3253ee6c Cleopatra Stratan, naturală și fără artificii. O captură rară a artistei: „M-am trezit. Nu am avut niciodată complexe”
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Gelu Dănuț Dincă, noul lider al Complexului Muzeal pentru Științe ale Naturii!

Gelu Dănuț Dincă, noul lider al Complexului Muzeal pentru Științe ale Naturii Gelu Dănuț Dincă…

26/10/2025

Un renumit bucătar elvețian își ia rămas bun de la steaua Michelin după patru decenii: „Sunt distrus, nu înțeleg motivul”

Un renumit bucătar elvețian își ia rămas bun de la steaua Michelin după patru decenii…

26/10/2025

Alegerea lui Becali pentru FCSB – UTA l-a luat prin surprindere pe Mihalcea: „Nu credeam că se va întâmpla asta!”

Alegerea lui Becali pentru FCSB - UTA l-a luat prin surprindere pe Mihalcea Pentru meciul…

26/10/2025

Răspuns ferm după duelul Real Madrid – Barcelona 2-1: „A fost absent! Se petrece ceva cu el!”

Răspuns ferm după duelul Real Madrid - Barcelona 2-1 Scorul final al meciului dintre Real…

26/10/2025

SUA și China au finalizat negocierile pentru un „contract decisiv” în legătură cu cedarea TikTok, afirmă liderul Trezoreriei Americane.

Negocierile dintre SUA și China pentru cedarea TikTok au fost finalizate Secretarul Trezoreriei SUA, Scott…

26/10/2025

S-ar putea să vă placă și

cati mici a mancat piedone cel mai mult la o masa au iesit toti din bucatarie nu le venea sa creada s a intamplat in 2012 6814b126cf4d2
Showbiz

Câte mici a devorat Piedone într-o singură masă: „Toți au ieșit din bucătărie, nu le venea să creadă”. Incidentul s-a petrecut în 2012.

Moderator Radu Bălescu
amintirile mirelei oprisor aspirina din las fierbinti din copilaria ei de pe vremea comunismului a plans mamica mea nu o sa o uit niciodata 6827462e226b0
Showbiz

„Povestea emoționantă a Mirelei Oprișor, Aspirina din „Las Fierbinți”, despre copilăria sa în comunism: „Nu voi uita niciodată lacrimile mamei mele””

Moderator Radu Bălescu
motivul pentru care raluca badulescu a mers la asia express 2025 cu fostul ei sot florin stamin relatia aceasta speciala exclusiv 67efeb51981b8
Showbiz

De ce Raluca Bădulescu și-a ales fostul soț, Florin Stamin, ca partener la Asia Express 2025: „O legătură aparte”

Moderator Radu Bălescu
cum au fost filmati theo rose si puya inainte de a se duela pe scena am tipat adrenalina a atins cote maxime 6836f186bc2b8
Showbiz

„Cine sunt Theo Rose și Puya înainte de duelul lor pe scenă: „Am strigat” – Adrenalina a atins apogeul!”

Moderator Radu Bălescu
Reper News
Facebook Twitter Youtube
Site-ul nostru de știri îți pune la dispoziție cele mai recente informații și analize detaliate dintr-o gamă largă de domenii: politică, actualitate, economie, evenimente internaționale, lifestyle, sport și travel. Echipa noastră de jurnaliști monitorizează constant evoluțiile din întreaga lume, garantându-ți perspective echilibrate și obiective, pentru a te menține mereu bine informat.
Utile
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate
© 2025 repernews.ro
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?