Restaurant din Negrești închis după toxiinfecție alimentară la copii
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a aplicat o amendă de 12.000 lei și a închis temporar un restaurant din Negrești, după ce mai mulți copii au necesitat îngrijiri medicale din cauza unei toxiinfecții alimentare. Incidentul a avut loc după ce participanții la filmarea unui videoclip au consumat mâncare din restaurant și ulterior au prezentat simptome de toxiinfecție.
Membri ai trei ansambluri populare din județ au consumat produse alimentare tradiționale, inclusiv caș, ceafă afumată, sarmale, plăcinte cu brânză și sandvișuri aduse de acasă. Conducerea DSVSA Vaslui, sub coordonarea directorului executiv, dr. Mihai Ponea, a început o anchetă pentru a identifica sursa alimentelor, inclusiv pentru a verifica persoanele din localitatea Solești de unde a fost achiziționat cașul și cei care au gătit mâncarea.
Restaurantul a fost sancționat deoarece s-au permis aducerea și consumul de alimente fără declarație de conformitate și fără analize, iar mâncarea a fost preparată în gospodării ale unor persoane nespecializate. Activitatea restaurantului a fost suspendată până la aflarea rezultatelor analizelor prelevate.
Autoritățile au raportat că 15 copii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu dureri abdominale și vărsături, iar alte trei persoane cu simptome similare au fost transportate la Centrul de permanenţă din Negreşti.
Probele din produsele consumate au fost recoltează pentru analize de laborator, care urmează să fie efectuate.
