Tudor Giurgiu dezvăluie experiența sa culinară la masa lui Francis Ford Coppola
În cadrul unei emisiuni, regizorul Tudor Giurgiu a discutat despre cele mai dificile proiecte la care a lucrat, despre cinematografia românească și despre experiența sa culinară la masa legendarului regizor Francis Ford Coppola.
Giurgiu a menționat că cel mai provocator proiect al său a fost filmul ”Libertate”, descriindu-l ca o aventură complexă, având la bază o reconstituire a unui episod din Revoluție. ”A fost o nebunie de film”, a adăugat el, subliniind dificultatea de a coordona peste 100 de actori și efecte vizuale.
Referitor la alegerea actorilor, Giurgiu a explicat că preferă să lucreze cu persoane care au povești sinuoase și imperfecțiuni, afirmând că nevoia de a crea vine dintr-o foame și o supărare. ”Cred că și nevoia asta de a face vine dintr-o foame, dintr-o supărare”, a spus regizorul.
În ceea ce privește cinematografia românească, Giurgiu a subliniat lipsa de romcom-uri și comedii familiale, menționând că pentru ca România să câștige un Oscar, ar trebui să investească mai mult în promovare și să creeze filme emoționante care să rezoneze cu publicul internațional.
În ediția emisiunii din 12 aprilie, Tudor Giurgiu a povestit despre întâlnirea sa cu Francis Ford Coppola, când acesta a gătit paste. Giurgiu a spus că, deși nu a avut mulți idoli, Coppola a fost o excepție. ”Era un idol, dar era adorabil în ceea ce făcea”, a declarat regizorul, amintindu-și cum Coppola mânca cu o poftă deosebită.
