Transformarea reședinței lui Nicolai Tand
Bucătarul și fostul câștigător Asia Express, Nicolai Tand, și-a invitat recent urmăritorii într-un tur al noii sale locuințe din București, unde trăiește alături de soția sa și cei doi copii, Ilona și Iancu. Deși casa nu este complet amenajată, aceasta reflectă deja personalitatea caldă și pasiunile celebrului chef.
Cunoscut pentru rădăcinile sale maramureșene, Nicolai Tand deține și o casă tradițională în satul natal, Rozavlea, pe care o închiriază turiștilor. Totuși, locuința din Capitală este căminul de zi cu zi al familiei sale.
Bucătăria, piesa centrală a locuinței
Bucătăria open space este locul în care Nicolai își petrece cel mai mult timp, fiind considerată piesa centrală a casei. De asemenea, cămara, unde păstrează bunătățile pregătite în stil tradițional, ocupă un loc special în inima sa.
Parterul locuinței găzduiește, pe lângă livingul generos și bucătărie, o cameră tehnică pentru centrală și mașina de spălat. Etajul este rezervat dormitorului matrimonial și camerelor celor doi copii, care beneficiază de o priveliște spectaculoasă. Nicolai a menționat că mai sunt multe de pus la punct în amenajări.
Pasiunea pentru gătit
Pasiunea lui Nicolai Tand pentru gătit își are rădăcinile în copilărie. După ce și-a pierdut tatăl la doar 12 ani, a început să preia sarcinile din gospodărie, inclusiv gătitul, inspirat de mama sa. Această pasiune pare să fi fost transmisă mai departe, deoarece și copiii săi manifestă un interes crescut pentru bucătărie.
Viața neștiută a lui Nicolai Tand
Nicolai Tand a plecat să muncească peste hotare în căutarea unui trai mai bun, dar începutul nu a fost deloc ușor. În drumul său spre Paris, a avut zile în care nu avea ce să mănânce și a fost nevoit să se descurce cu ce găsea. Odată ajuns în capitala Franței, a reușit să se angajeze într-un restaurant, unde, prin muncă și ambiție, a devenit manager. După ani de experiență, s-a întors în România și și-a construit o carieră de succes în gastronomie.
Nicolai a povestit despre momentele dificile prin care a trecut în tinerețe la podcastul Ilincăi Vandici, menționând că, în perioada în care încerca să își croiască un drum în străinătate, a fost nevoit să mănânce inclusiv conserve pentru pisici. El a subliniat că, în ciuda dificultăților, mâncarea avea un gust fantastic când ești flămând, și a discutat despre risipa alimentară, exprimându-și regretul față de oamenii care aruncă mâncarea.
