16 decembrie 2025
Contact
Reper News
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Reper NewsReper News
Font +/-Aa
Cautare
  • Categorii
    • Politică
    • Local
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 repernews.ro
Showbiz

Secretul pascăi perfecte de Paște dezvăluit de Ștefan Popescu: Aluat de cozonac și ingrediente delicioase de la juratul „Chefi la cuțite”

Radu Bălescu
Ultima actualizare: 18/04/2025 08:18
Radu Bălescu
Distribuie
reteta lui stefan popescu de pasca pentru paste cu aluat de cozonac ce ingrediente foloseste juratul de la chefi la cutite 6801e085a0219
Distribuie

Secretul pascăi perfecte de Paște dezvăluit de Ștefan Popescu

Rețeta promite un rezultat spectaculos, ideal pentru masa festivă de Paște, fiind potrivită atât pentru cei care preferă deserturile clasice, cât și pentru cei care caută gusturi sofisticate, dar familiare.

Această variantă de pască pune accent pe echilibrul aromelor, al texturilor și pe o prezentare care respectă tradiția, dar se remarcă printr-o estetică atent studiată. Preparatul este o alegere perfectă pentru cei care vor să impresioneze prin gust și aspect, fără a se îndepărta de simbolistica acestei prăjituri pascale.

Mod de preparare

Aluatul folosit de Ștefan Popescu este unul clasic, de cozonac, care oferă păștii un plus de savoare și o textură deosebită. Prepararea începe cu o maia simplă, realizată din lapte călduț, zahăr și drojdie uscată, care trebuie lăsată să se activeze timp de zece minute.

După activarea drojdiei, maiaua se toarnă în bolul robotului de bucătărie, alături de restul ingredientelor: zahăr, esență de vanilie, coajă rasă de lămâie și gălbenuș de ou. Se adaugă apoi făina și sarea, iar la final, untul moale, care oferă aluatului elasticitate și finețe.

Compoziția trebuie frământată timp de 10 minute, până se obține un aluat omogen și ușor lipicios, ce se lasă la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul. Acest tip de aluat este perfect pentru pască, deoarece devine aerat și gustos după coacere, completând în mod ideal umplutura dulce de brânză.

Pentru umplutură, Ștefan Popescu recomandă utilizarea brânzei de vaci bine scurse, în combinație cu smântână, ouă, zahăr și griș. Acest amestec conferă compoziției cremozitate și stabilitate la coacere. Aroma este completată cu vanilie și coajă rasă de lămâie, iar stafidele, hidratate în prealabil, adaugă un contrast plăcut de textură și dulceață naturală.

Toate ingredientele sunt amestecate într-un castron, până când se obține o compoziție fină și omogenă, ușor de turnat în aluatul pregătit anterior. Acest mix de brânză face diferența între o pască banală și una cu adevărat specială, echilibrând gustul și oferind un aspect apetisant.

După ce aluatul a fost dospit, se împarte în două părți. Jumătate se întinde sub formă de disc și se așază în forma de copt, fiind baza păștii. Restul se folosește pentru decor: dintr-o bucată mai mare se modelează o bordură împletită, iar dintr-una mai mică se formează o cruce, care se așază deasupra umpluturii.

După ce compoziția de brânză este turnată și nivelată, bordura și crucea se ung cu ou bătut pentru un luciu atrăgător, apoi pasca se mai lasă 10 minute la dospit înainte de coacere. Se coace timp de 35-40 de minute la 170 de grade Celsius, în funcție de dimensiunea formei.

Rezultatul este o pască frumos rumenită, cu un aluat moale și aerat, completat de o umplutură aromată și delicată. Poate fi servită atât caldă, cât și rece, fiind un desert ideal pentru orice masă de Paște.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 150 g făină albă 000
  • 1 gălbenuș ou la temperatura camerei
  • 20 g zahăr tos
  • 90 ml lapte integral
  • 30 g unt la temperatura camerei, grăsime min 80%
  • un sfert de linguriță sare fină
  • 3 g drojdie uscată
  • jumătate de linguriță extract de vanilie
  • coaja rasă de la ½ lămâie

Pentru umplutură:

  • 150 g brânză dulce de vaci (bine scursă)
  • 25 g smântână
  • 2 ouă mici
  • 50 g zahăr tos
  • un sfert de linguriță sare fină
  • jumătate de linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură griș
  • 50 g stafide (înmuiate în prealabil)
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 ou bătut pentru uns aluatul
Distribuie acest articol
E-mail Copiază legătură Imprimare
Articolul precedent e gata stim cum arata semifinalele europa league surpriza imensa 6801e07c6375a Semifinalele Europa League sunt stabilite! O revelație uluitoare!
Articolul următor unde face anamaria prodan pastele cu ronald gavril in planuri e implicata si viitoarea ei soacra vom fi toti in familie 6801e08a4eb7c „Destinația de Paște a Anamariei Prodana și a lui Ronald Gavril: O reuniune de familie cu viitoarea soacră alături!”
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Zeci de micuți se bucură de antrenamente la inaugurarea clubului de baschet Cruisers Constanța!

Inaugurarea clubului de baschet Cruisers Constanța Zeci de copii s-au bucurat duminică de antrenamentele organizate…

16/12/2025

Kelemen Hunor: „De la începutul anului, ne așteptăm la o reducere a inflației”

Kelemen Hunor: „De la începutul anului, ne așteptăm la o reducere a inflației” Preşedintele UDMR,…

16/12/2025

Farul Constanța joacă luni ultima partidă acasă din acest sezon!

Farul Constanța joacă luni ultima partidă acasă din acest sezon Alb-albaștrii au nevoie de victorie…

16/12/2025

Nicuşor Dan: La întâlnirile cu judecătorii, toate perspectivele sunt binevenite. Am ascultat aceste opinii în privat de mult timp.

Nicuşor Dan: La întâlnirile cu judecătorii, toate perspectivele sunt binevenite Președintele Nicuşor Dan a declarat…

16/12/2025

Maria Corina Machado, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace 2025, a suferit o accidentare gravă în timpul evadării din Venezuela.

Maria Corina Machado, câștigătoare a Premiului Nobel pentru Pace 2025, a suferit o accidentare gravă…

16/12/2025

S-ar putea să vă placă și

cum arata sotia si fiul lui bogdan farcas actorul din serialul clanul sunt cu nevasta mea din 2004 nici n o mai vad eu luna asta am fost o zi acasa 680b7fa707eb1
Showbiz

Descoperă familia lui Bogdan Farcaș, starul din „Clanul”: „Sunt alături de soția mea din 2004, dar abia ne vedem. Luna aceasta, am stat acasă doar o zi”

Moderator Radu Bălescu
imagini rare cu baiatul cel mare al lui serban huidu rares a implinit 18 ani astazi este despre el doar despre el 6809e693bd8ea
Showbiz

Un moment special pentru Rareș, fiul cel mare al lui Șerban Huidu, care a sărbătorit 18 ani: „Ziua de astăzi îi aparține în întregime”

Moderator Radu Bălescu
video loretta swit a murit la varsta de 87 de ani actrita a fost celebra pentru rolul hot lips houlihan din serialul de comedie mash 683e99a6cbdc5
Showbiz

Tristețe în lumea divertismentului: Loretta Swit, celebra „Hot Lips” din „M*A*S*H”, ne-a părăsit la 87 de ani.

Moderator Radu Bălescu
jennifer lopez s a sarutat pasional cu doi dansatori un barbat si o femeie la american music awards 2025 momentul controversat a starnit reactii 6835a392ef981
Showbiz

Jennifer Lopez a stârnit valuri de controverse la American Music Awards 2025, sărutând cu foc doi dansatori, un bărbat și o femeie.

Moderator Radu Bălescu
Reper News
Facebook Twitter Youtube
Site-ul nostru de știri îți pune la dispoziție cele mai recente informații și analize detaliate dintr-o gamă largă de domenii: politică, actualitate, economie, evenimente internaționale, lifestyle, sport și travel. Echipa noastră de jurnaliști monitorizează constant evoluțiile din întreaga lume, garantându-ți perspective echilibrate și obiective, pentru a te menține mereu bine informat.
Utile
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate
© 2025 repernews.ro
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?