Hamburgerul extravagant de 9.000 de euro
Cel mai scump hamburger din lume poate fi savurat în Cabrera de Mar, în apropiere de Barcelona. Preparatul, care costă 9.440 de euro, este creat de Bosco Castro, proprietarul restaurantului „Aupa”. Rețeta acestuia este ținută secret, însă se știe că hamburgerul conține cele mai bune trei tipuri de carne din lume, cea mai exclusivistă brânză din Europa și un sos fin.
Castro, cunoscut pe platformele sociale sub pseudonimul BdeVikingo, are 1,6 milioane de urmăritori pe Instagram. El explică că „interesant nu este ceea ce conține, ci ceea ce reprezintă” hamburgerul, care își propune să fie o experiență de „lux extrem”. Prețul final nu este justificat doar prin valoarea ingredientelor, ci și prin exclusivitatea sa.
Accesul la acest preparat nu se bazează pe situația financiară a clienților, ci pe un proces de selecție riguros. Doritorii de a gusta hamburgerul trebuie să răspundă la întrebări legate de profesia lor, originea, motivația și parfumul preferat. Cei selectați vor primi o „invitație formală” care, în cel mai bun caz, va fi valabilă din februarie 2026.
Mai mult, clienții care au privilegiul de a gusta preparatul nu pot lăsa recenzii. Fiecare client trebuie să semneze un acord de confidențialitate care interzice nu doar recenziile, ci și fotografierea preparatului, dat fiind că este vorba despre o experiență privată.
