26 octombrie 2025
Contact
Reper News
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Reper NewsReper News
Font +/-Aa
Cautare
  • Categorii
    • Politică
    • Local
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 repernews.ro
Showbiz

Descoperă rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște de neuitat: secretosul unui deliciu pufos și savuros!

Radu Bălescu
Ultima actualizare: 16/04/2025 17:41
Radu Bălescu
Distribuie
reteta lui sorin bontea pentru cozonac de paste secretul unui preparat pufos si gustos 67ffc043256e2
Distribuie

Rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște de neuitat

Sorin Bontea aduce o abordare tradițională în prepararea cozonacului, punând accent pe calitatea ingredientelor. Rețeta sa ascunde un secret care transformă cozonacul într-un desert special, perfect atât pentru cei care încep să experimenteze în bucătărie, cât și pentru cei cu experiență.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara cozonacul în stilul lui Sorin Bontea, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 350 g de zahăr
  • 8 gălbenușuri de ou
  • Coaja rasă de lămâie
  • 50 ml de ulei
  • ½ linguriță de sare
  • 14 g de drojdie uscată
  • Esență de vanilie
  • 1 pachet de unt
  • 1 litru de lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g de cacao
  • 250 g de nucă pisată
  • 25 ml esență de rom
  • Albușurile de la ouăle folosite în aluat

Modul de preparare

Prepararea cozonacului începe prin încălzirea laptelui, din care se opresc 400 ml pentru dizolvarea zahărului. Într-un bol mare, se amestecă făina, drojdia și ingredientele uscate, formând un „cuib” în centrul compoziției pentru adăugarea ouălor, a laptelui cald și a vaniliei.

Un aspect esențial este modul în care se frământă aluatul. Sorin Bontea compară acest pas cu un antrenament cardio, subliniind importanța frământării intense și în reprize pentru a permite aluatului să prindă aer, esențial pentru a obține un cozonac pufos și fraged.

După prima frământare, aluatul se lasă la crescut timp de o oră și jumătate, având însă nevoie de reactivare la fiecare 30 de minute, prin frământare și împăturire. Această tehnică contribuie la dezvoltarea glutenului și la obținerea unui cozonac aerat.

Odată ce aluatul a crescut suficient, se pregătește umplutura. Bezeaua din albușuri și zahăr se amestecă cu cacao, nucă și esență de rom, rezultând o compoziție aromată. Coca se împarte în patru, fiecare porție fiind întinsă și umplută cu amestecul pregătit.

După rularea fiecărei foi, cozonacii se așază în tăvi unse cu ulei, lăsându-i să dospească încă 45 de minute. Înainte de coacere, se ung cu un amestec de ou și lapte, apoi se coace la 170 de grade timp de 50 de minute.

Rezultatul final

Rezultatul este un cozonac care îmbină tradiția cu tehnica modernă, perfect pentru masa de Paște, conform rețetei lui Sorin Bontea.

Distribuie acest articol
E-mail Copiază legătură Imprimare
Articolul precedent adrian mititelu l a mitraliat pe fostul presedinte traian basescu cel mai nociv in exercitarea puterii 67ffc036b401a Adrian Mititelu îl atacă pe fostul președinte Traian Băsescu: „Cel mai dăunător lider din istoria puterii!”
Articolul următor voluntarii asociatiei suflete deschise continua seria faptelor bune si in preajma sarbatorilor pascale 67ffc1ac80fbd Voluntarii Asociației Suflete Deschise răspândesc bunătate și în apropierea Sărbătorilor Pascale
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Israelul a efectuat o operațiune precisă în inima Fâșiei Gaza, țintind un lider al Jihadului Islamic.

Israelul a efectuat o operațiune precisă în inima Fâșiei Gaza, țintind un lider al Jihadului…

26/10/2025

Camora, mărturii tulburătoare cu lacrimi în privire: „Ar trebui să ne fie rușine! Dacă persistăm în acest fel…”

Camora, mărturii tulburătoare cu lacrimi în privire: „Ar trebui să ne fie rușine!” CFR Cluj…

26/10/2025

Ne despărțim de June Lockhart, legenda rolurilor din „Lassie” și „Lost in Space”, la venerabila vârstă de 100 de ani.

Ne despărțim de June Lockhart, legenda rolurilor din „Lassie” și „Lost in Space”, la venerabila…

26/10/2025

CFR, într-o criză profundă, anunță măsuri drastice: „Dezonoare totală! Acum, acesta este țelul nostru!“

CFR Cluj, într-o criză profundă, anunță măsuri drastice CFR Cluj se confruntă cu perspective sumare,…

26/10/2025

Axiopolis Cernavodă, înfrângere dramatică în ultimele clipe ale confruntării cu SC Popești-Leordeni

Axiopolis Cernavodă, înfrângere dramatică în ultimele clipe ale confruntării cu SC Popești-Leordeni În ultima deplasare…

26/10/2025

S-ar putea să vă placă și

cleopatra stratan fara machiaj si filtre de infrumusetare imagine rara cu artista m am trezit nu am avut niciodata complexe 67fcf3253ee6c
Showbiz

Cleopatra Stratan, naturală și fără artificii. O captură rară a artistei: „M-am trezit. Nu am avut niciodată complexe”

Moderator Radu Bălescu
un ziar austriac a inventat un interviu cu clint eastwood care a devenit viral actorul pot confirma doar ca am implinit 95 de ani 6843ee01ef0e9
Showbiz

Un tabloid austriac a creat un interviu fictiv cu Clint Eastwood, care a făcut valuri. Actorul: „Pot spune doar că am atins vârsta de 95 de ani”

Moderator Radu Bălescu
pavel bartos l a facut pe smiley sa scoata bani din buzunar suntem producatori amandoi video exclusiv 6826042acc145
Showbiz

Pavel Bartoș a reușit să-l convingă pe Smiley să investească. „Împărțim rolurile de producători”

Moderator Radu Bălescu
cum arata hotelul din dubai in care s au cazat gabriela si dani otil camera lor se afla la etajul 52 imagini spectaculoase din vacanta 6802540c8958b
Showbiz

Descoperă hotelul din Dubai unde Gabriela și Dani Oțil s-au răsfățat: priveliști uimitoare de la etajul 52!

Moderator Radu Bălescu
Reper News
Facebook Twitter Youtube
Site-ul nostru de știri îți pune la dispoziție cele mai recente informații și analize detaliate dintr-o gamă largă de domenii: politică, actualitate, economie, evenimente internaționale, lifestyle, sport și travel. Echipa noastră de jurnaliști monitorizează constant evoluțiile din întreaga lume, garantându-ți perspective echilibrate și obiective, pentru a te menține mereu bine informat.
Utile
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate
© 2025 repernews.ro
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?