Deliciul ouălor umplute, secretul lui Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea, jurat la Masterchef România, a dezvăluit o rețetă specială de ouă umplute, inspirată din gustul copilăriei și adaptată vremurilor moderne. După ce a împărtășit rețetele sale de drob de pui și pască, acesta a adus în atenția fanilor săi trei variante delicioase de ouă umplute, perfecte pentru masa de sărbători.
„Când zici masă de sărbători, zici… ouă umplute! Și când zici ouă umplute, zici… copilărie! De sărbători, mama făcea întotdeauna ouă umplute și mărturisesc că mereu când vorbesc despre ele, mi se face o poftă… aș mânca fără număr! Toată lumea le adoră, de la cei mai mici, la cei mai mari, așa că m-am gândit să vă arăt câteva variante de a face ouă umplute,” a spus Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram.
Rețetele de ouă umplute
1. Ouă umplute cu ton
- 9 ouă fierte
- ton
- 1 lingură cremă de hrean
- 200 g de cremă de brânză
- piper și sare
2. Ouă umplute cu pate
- 9 ouă fierte
- pate
- 50 g de unt cu minim 80% grăsime
- 200 g de cremă de brânză
- piper și sare
3. Ouă umplute cu somon
- 9 ouă fierte
- somon afumat
- 3 linguri Chives
- 200 g de cremă de brânză
Mod de preparare
Indiferent de umplutura aleasă, modul de preparare este același. Ouăle se fierb timp de 7 minute, apoi se taie pe jumătate. Gălbenușurile se împart în trei boluri, fiecare pentru o umplutură diferită. Ingredientele se amestecă și se bat cu mixerul la viteză mică până se omogenizează. Ouăle se umplu pe rând, iar apoi se ornează după preferințe.
Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, rețetele lui Chef Sorin Bontea aduc un răsfăț culinar pentru toate vârstele, combinând tradiția cu inovația în bucătărie.
