ANPC: Descoperire alarmantă – Bacteria E-coli identificată în carnea tocată de porc
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au identificat bacteria E-coli în carnea tocată de porc provenită de la un producător de conserve din Ilfov. Analizele efectuate au relevat, de asemenea, că în conservele de porc şi vită era utilizată carne de pasăre, informație care nu era menționată pe lista ingredientelor.
Controlul a fost realizat pe 15 mai la Zena SRL din Domneşti, judeţul Ilfov. Probele au fost prelevate din materia primă folosită de operatorul economic, precum și din produsele finite, respectiv conserve din carne de porc şi vită. Conform raportului laboratorului de expertiză, materia primă (carne tocată de porc) prezenta bacteria E-coli, ceea ce indică o igienă deficitară în spaţiul de producţie.
În ceea ce privește etichetarea produselor finite, s-a constatat că operatorul nu informa corect consumatorii cu privire la lista de ingrediente, având în vedere că s-a depistat prezenţa cărnii de pasăre în ambele tipuri de conserve comercializate. Niciuna dintre etichete nu menţiona prezenţa cărnii de pasăre în compoziţie.
În urma acestor descoperiri, loturile de materii prime și conserve cu deficiențe au fost oprite definitiv.
