Ana Savin, antreprenoarea din spatele restaurantelor Stage Nice Dining, plănuiește extinderea conceptului în alte orașe
Antreprenoarea gălățeană Ana Savin își propune extinderea conceptului de restaurant Stage Nice Dining și în Brașov, cel mai probabil în cursul anului următor. În prezent, Ana Savin deține două restaurante Stage: unul în Galați, inaugurat acum 10 ani, în cadrul hotelului de trei stele Bordeaux, și unul recent deschis în București, în apropiere de Parcul Circului, în urma unei investiții de 250.000 de euro.
Restaurantul Stage Nice Dining din București are o suprafață totală de 200 mp, o capacitate de 70 de locuri și o echipă de 15 angajați. Ana Savin estimează o cifră de afaceri de 400-500.000 de euro în primul an de funcționare al restaurantului. În anul 2024, restaurantul și hotelul din Galați au generat venituri totale de 900.000 de euro, dintre care circa 35% au fost provenite din activitatea restaurantului.
„Ne dorim o creștere cuprinsă între 10 și 20% pentru 2025”, afirmă Ana Savin. După deschiderea din București și consolidarea afacerii din Galați, Ana Savin își îndreaptă atenția spre o nouă destinație pentru conceptul său de restaurant. „Am început cu Bucureștiul pentru că ne-am gândit că dacă reușim aici, reușim oriunde. Următorul oraș vizat este Brașovul. Vrem întâi să replicăm în București ce am făcut în Galați, și la anul poate deschidem și în Brașov”, adaugă ea.
Deși planurile nu vizează noi restaurante Stage în Capitală, Ana Savin explorează alte direcții în domeniul ospitalității, printre care două concepte de nișă: o cofetărie și un spațiu de tip 5 o’clock tea, un mix între ceainărie și cafenea. „Am două concepte în minte pe care le gândesc de ceva timp. Unul este pe partea de cofetărie, iar celălalt este un fel de 5 o’clock tea. Aș vrea ca, până la finalul acestui an, să pornesc unul dintre ele, iar pe cel de-al doilea poate la anul”, precizează aceasta.
Ana Savin ia în considerare și extinderea pe segmentul hotelier, dar nu are planuri concrete în acest sens. „Ne gândim. Având în vedere experiența noastră în acest domeniu, luăm în considerare și asta”, spune antreprenoarea.
În legătură cu posibile parteneriate cu diferiți investitori pentru accelerarea extinderii, Ana Savin menționează că nu a avut discuții concrete, dar ia în calcul această variantă pentru următoarele proiecte. „Ne-am gândit și la franciză pentru Stage, dar vreau să mă asigur întâi că reușesc să gestionez două restaurante la același nivel. Apoi, da, mă gândeam și la franciză. Dar vreau să ofer un produs bun”, subliniază ea.
Investițiile Anei Savin în hotelul și cele două restaurante se ridică la circa 600.000 de euro. „Sper să nu se facă aceste măriri de TVA. Industria HoReCa oferă multe locuri de muncă în țară și plătește taxe și impozite. Dacă vor crește taxele, va trebui să regândim tot. Majoritatea dintre noi vom trebui să scumpim preparatele”, atrage atenția Ana Savin.
Hotelul Bordeaux din Galați, inaugurat în 2015, a fost parțial finanțat din fonduri europene și se axează pe segmentul business. Până în prezent, hotelul a înregistrat peste 3.000 de oaspeți din România și străinătate.
