28 octombrie 2025
Contact
Reper News
  • Politică
  • Local
  • Actual
  • Economic
  • Extern
  • Sănătate
  • Showbiz
  • Sport
Reper NewsReper News
Font +/-Aa
Cautare
  • Categorii
    • Politică
    • Local
    • Actual
    • Economic
    • Extern
    • Sănătate
    • Showbiz
    • Sport
  • Info
    • Contact
Urmați-ne
© 2025 repernews.ro
Showbiz

Descoperă rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște de neuitat: secretosul unui deliciu pufos și savuros!

Radu Bălescu
Ultima actualizare: 16/04/2025 17:41
Radu Bălescu
Distribuie
reteta lui sorin bontea pentru cozonac de paste secretul unui preparat pufos si gustos 67ffc043256e2
Distribuie

Rețeta lui Sorin Bontea pentru un cozonac de Paște de neuitat

Sorin Bontea aduce o abordare tradițională în prepararea cozonacului, punând accent pe calitatea ingredientelor. Rețeta sa ascunde un secret care transformă cozonacul într-un desert special, perfect atât pentru cei care încep să experimenteze în bucătărie, cât și pentru cei cu experiență.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara cozonacul în stilul lui Sorin Bontea, sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 350 g de zahăr
  • 8 gălbenușuri de ou
  • Coaja rasă de lămâie
  • 50 ml de ulei
  • ½ linguriță de sare
  • 14 g de drojdie uscată
  • Esență de vanilie
  • 1 pachet de unt
  • 1 litru de lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g de cacao
  • 250 g de nucă pisată
  • 25 ml esență de rom
  • Albușurile de la ouăle folosite în aluat

Modul de preparare

Prepararea cozonacului începe prin încălzirea laptelui, din care se opresc 400 ml pentru dizolvarea zahărului. Într-un bol mare, se amestecă făina, drojdia și ingredientele uscate, formând un „cuib” în centrul compoziției pentru adăugarea ouălor, a laptelui cald și a vaniliei.

Un aspect esențial este modul în care se frământă aluatul. Sorin Bontea compară acest pas cu un antrenament cardio, subliniind importanța frământării intense și în reprize pentru a permite aluatului să prindă aer, esențial pentru a obține un cozonac pufos și fraged.

După prima frământare, aluatul se lasă la crescut timp de o oră și jumătate, având însă nevoie de reactivare la fiecare 30 de minute, prin frământare și împăturire. Această tehnică contribuie la dezvoltarea glutenului și la obținerea unui cozonac aerat.

Odată ce aluatul a crescut suficient, se pregătește umplutura. Bezeaua din albușuri și zahăr se amestecă cu cacao, nucă și esență de rom, rezultând o compoziție aromată. Coca se împarte în patru, fiecare porție fiind întinsă și umplută cu amestecul pregătit.

După rularea fiecărei foi, cozonacii se așază în tăvi unse cu ulei, lăsându-i să dospească încă 45 de minute. Înainte de coacere, se ung cu un amestec de ou și lapte, apoi se coace la 170 de grade timp de 50 de minute.

Rezultatul final

Rezultatul este un cozonac care îmbină tradiția cu tehnica modernă, perfect pentru masa de Paște, conform rețetei lui Sorin Bontea.

Distribuie acest articol
E-mail Copiază legătură Imprimare
Articolul precedent adrian mititelu l a mitraliat pe fostul presedinte traian basescu cel mai nociv in exercitarea puterii 67ffc036b401a Adrian Mititelu îl atacă pe fostul președinte Traian Băsescu: „Cel mai dăunător lider din istoria puterii!”
Articolul următor voluntarii asociatiei suflete deschise continua seria faptelor bune si in preajma sarbatorilor pascale 67ffc1ac80fbd Voluntarii Asociației Suflete Deschise răspândesc bunătate și în apropierea Sărbătorilor Pascale
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Ad Image

Ultimele stiri

Primăria din Mangalia intenționează să crească impozitele pentru promovarea turismului

Primăria din Mangalia intenționează să crească impozitele pentru promovarea turismului Primăria Municipiului Mangalia a început…

28/10/2025

Constanța se pregătește pentru alegeri parțiale pe 7 decembrie: PSD își prezintă deja candidații!

Constanța se pregătește pentru alegeri parțiale pe 7 decembrie Guvernul României a stabilit data de…

28/10/2025

Proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța progresează, însă licitația pentru echipamente a fost anulată din nou.

Proiectul de extindere a Delfinariului din Constanța progresează, însă licitația pentru echipamente a fost anulată…

28/10/2025

Boreal Plus: O nouă comunitate dedicată locuitorilor din Constanța

Boreal Plus: O nouă comunitate dedicată locuitorilor din Constanța Piața rezidențială din Constanța a cunoscut…

28/10/2025

Incidente tumultoase la Cochirleni: un recidivist, găsit vinovat de agresiune și amenințări, susține că el a fost cel atacat în fața judecătorilor.

Incidente tumultoase la Cochirleni Un bărbat din județul Constanța, Dumitrel N., a fost condamnat la…

28/10/2025

S-ar putea să vă placă și

din aceasta toamna wtfun isi reia locul in grila pro fm cu bianca bodonea si bogdan 68c81cf074a1d
Showbiz

Începând cu această toamnă, WTFun revine pe frecvențele PRO FM alături de Bianca, Bodonea și Bogdan!

Moderator Radu Bălescu
imagini rare cu fiica antoniei maya are permis de conducere si e incredibil de frumoasa 681861a78d6e9
Showbiz

Descoperă-o pe Maya, fiica Antoniei: tânără strălucitoare cu permis de conducere!

Moderator Radu Bălescu
ce se intampla sambata la te cunosc de undeva alina puscas face anuntul la inceputul editiei avem liber 6814ab85cef27
Showbiz

Surprizele de sâmbătă la „Te cunosc de undeva”: Alina Pușcaș dezvăluie la startul emisiunii: „Suntem pregătiți!”

Moderator Radu Bălescu
decizia luata de kate middleton si printul william anotimpul noilor inceputuri o noua viata au facut anuntul intr un videoclip de aproape trei minute 68245273bb1ab
Showbiz

Kate Middleton și Prințul William: „Momentul schimbării! O etapă plină de oportunități” – Detalii dintr-o prezentare captivantă de aproape trei minute.

Moderator Radu Bălescu
Reper News
Facebook Twitter Youtube
Site-ul nostru de știri îți pune la dispoziție cele mai recente informații și analize detaliate dintr-o gamă largă de domenii: politică, actualitate, economie, evenimente internaționale, lifestyle, sport și travel. Echipa noastră de jurnaliști monitorizează constant evoluțiile din întreaga lume, garantându-ți perspective echilibrate și obiective, pentru a te menține mereu bine informat.
Utile
  • Contact
  • Politica de Confidențialitate
© 2025 repernews.ro
Welcome Back!

Sign in to your account

Nume de utilizator sau Adresa de email
Parola

Ti-ai pierdut parola?