Carmistin The Food Company deschide o fabrică de producție avicolă de excepție
În urma unei investiții de circa 80 milioane euro, Carmistin The Food Company a inaugurat, la Frâncești, jud. Vâlcea, cea mai complexă facilitate de producție carne pasăre din regiune și una dintre cele mai mari existente la nivelul Uniunii Europene. Proiectul, dezvoltat pe un teren de 6 ha cu o suprafață totală construită de 25.000 mp, permite Grupului Carmistin să devină cel mai performant producător de carne pasăre din România, având o capacitate de producție de 120.000 tone carne/an.
Inovație și tehnologie de vârf
Noua fabrică este un reper de inovație, arhitectură și design în industria alimentară, fiind concepută să respecte standarde tehnologice și operaționale de top. Echipamentele, majoritatea funcționând cu ajutorul inteligenței artificiale, au fost alese pentru eficiență și siguranță alimentară sporite. Sistemul de transport al păsărilor dinspre ferme, ATLAS, este considerat cel mai performant în materie de bunăstare a animalelor, un aspect important pentru Carmistin The Food Company și brandul său, La Provincia. De asemenea, softul Impaq permite analiza în timp real a eficienței echipamentelor, iar sistemul Iris asigură selecția carcaselor pe clase de calitate.
Produse pentru piața internă și externă
Compania livrează deja produsele sub brandul La Provincia pentru piața internă, dar și pentru export, în peste 30 de țări, incluzând carne proaspătă și o varietate de piese tranșate. Proiectul de la Frâncești a fost gândit pe modelul de lanț alimentar complet integrat, promovând inovația, prospețimea și un mod responsabil de a asigura producție și de a face agricultură.
Impact socio-economic
Noua fabrică generează un puternic impact socio-economic în zonă, având în prezent o echipă de aproape 1.000 de angajați, dintre care 600 sunt noi angajați. Execuția proiectului a fost asigurată de o echipă internă de aproximativ 10 persoane, cu sprijinul zecilor de specialiști și colaboratori externi.
Poziția pe piață și tendințe de consum
Carmistin The Food Company este acum între primii producători de alimente din România și pe primul loc în ierarhia producătorilor de carne. Grupul include peste 50 de companii active în diverse domenii, inclusiv producția de carne de pasăre, ouă și cereale, valorificând peste 8.000 ha teren agricol. Potrivit analizei RaboResearch, consumul de carne de pasăre la nivel mondial continuă să crească, iar în România, carnea de pasăre a devenit principala sursă de proteină animală, susținută de preferința consumatorilor pentru produse obținute în mod responsabil și de disponibilitatea produselor locale de calitate.
În concluzie, Carmistin The Food Company confirmă tendințele de creștere a consumului de carne de pasăre, reflectate în rezultatele comerciale pozitive înregistrate în ultimii trei ani, subliniind încrederea consumatorilor în brandul La Provincia.
