Groaza de la masa din Constanța: ANPC dezvăluie condiții insalubre într-un restaurant!
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dispus închiderea temporară și a aplicat o amendă de 22.500 de lei unui restaurant din Constanța, în urma unui control care a relevat zeci de nereguli grave.
Inspectorii ANPC au descoperit încălcări severe ale normelor de igienă și siguranță alimentară. Printre neregulile constatate se numără prezența unui șoarece mort, gândaci și pânze de păianjeni. De asemenea, restaurantul nu respecta fluxul tehnologic corespunzător, folosea tigăi cu straturi multiple de arsură și ustensile de gătit uzate și necorespunzătoare.
În cadrul inspecției, au fost identificate lăzi frigorifice neigienizate, cu acumulări de gheață, iar carnea era păstrată în apropierea peștelui, chiflelor și legumelor. Inspectorii au descoperit, de asemenea, că mai multe pachete de carne erau expirate.
ANPC a subliniat că meniul restaurantului nu informa corect și complet consumatorii și că localul nu deținea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).
În consecință, autoritățile au decis închiderea temporară a restaurantului și scoaterea din consum a 50 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 1.800 de lei.
